Spring is in the air!

De zon schijnt! Zonnebril op en lekker naar buiten, echt zo fijn. Je mag jezelf weer laten zien, zo voelt het een beetje. En dit gaat natuurlijk niet in je winteroutfit. Nou ja… het gaat wel, maar is niet zo leuk. Het is tijd voor nieuwe stofjes, kleuren, modellen en stijlen. Kortom, gewoon tijd voor een nieuwe look! En hoe moet deze look dan zijn dit voorjaar? Nou, vooral met kleur. Meteen een goede manier om de wereld een beetje vrolijker te maken met z’n allen op dit moment! Én het is bewezen; door het dragen van kleurrijke kleding word je gelukkiger.

Knalkleuren

Voorjaar 2022 is dus het seizoen van de kleur. Echte goede opvallende kleuren waar je niet om heen kunt. Denk aan cyclaam roze, knalgeel, feloranje, appeltjes groen, helderblauw en vuurrood. Deze kleuren kun je goed met elkaar combineren, zodat een echte color blocking ontstaat. Dit doe je door contrasterende kleuren met elkaar te mixen. Fouten kun je hier eigenlijk niet snel bij maken, wat alles is geoorloofd. Kleur is in dit geval geen accent, maar een complete look. Vind je kleur wel mooi, maar is dit toch iets te veel? Dan kun je natuurlijk deze tinten een beetje ‘downgraden’ met donkere kleuren zoals navy, black & olive en met lichte tonen zoals zand, ecru en wit. Pas dan 1 knalkleur toe in je outfit als accent; dus óf een top óf een broek bijvoorbeeld. Een andere subtiele manier om kleur toe te voegen, is door middel van de finishing touch; je tas of je schoenen.

De Pastels

Recht tegenover deze felle tonen, heb je de rustige pastels. Ik noem ze altijd ‘de ijsjes kleuren’. Vorige zomer maakten ze al hun entree en hebben we dus een beetje aan ze kunnen wennen; mintgroen, lichtgeel, zachtroze, ijsblauw en lila. Zachte tinten die momenteel veel worden toegepast in een ’total look’ door middel van broekpakken. Een wit t-shirt breekt het zoete geheel en geeft deze outfit een sportievere uitstraling. De wijde pantalon stijl je af met sneakers. En kies je voor smalle pijpen bij het pak, dan draag je die juist weer met korte laarsjes of straks met zomerse muiltjes. Beide modellen met een hakje in ieder geval. De blazer van het pak draag je heel gemakkelijk bij je favoriete jeans en de broek is altijd een goede match met een sweater. Zo heb je maximaal plezier van deze aankoop.

Jeans

Het draait dit voorjaar om samengestelde outfits. Items die op zichzelf misschien helemaal niet zo bijzonder zijn, maar met elkaar de perfecte look geven. Het gaat om het complete plaatje, inclusief de sieraden, tas en de schoenen. Jeans speelt daarbij een belangrijke rol. Een basiskwaliteit die je overal bij kunt combineren; met een geklede blazer, een romantische blouse of met een nonchalante trui bijvoorbeeld.  Met jeans maakt je alles draagbaarder en laat je andere stijlen juist goed uitkomen. De ideale verbinding in je outfit. En daarbij zijn veel mogelijkheden;  flared legs, een hoge taille, destroyed, wijd en skinny om maar eens wat te noemen. Moeilijk om uit te kiezen, maar met 1 goede jeans red je het toch niet in je garderobe. 😉

De trenchcoat

De laatste fashiontip die ik je nu wil meegeven, is de meest traditionele jas die we allemaal wel kennen en een echte musthave op dit moment…de trenchcoat! Eigenlijk is het altijd wel ok hoor om deze klassieker aan je kapstok te hebben hangen, want door zijn stijlvolle look never out of fashion! De jas met de kenmerkende details zoals de schouder epauletten, de ceintuur en dubbele rij knopen is nu echt trend! Vooral als je hem op de ‘pinterest’ manier draagt; een beetje oversized, ietsje te lang en met contrasterende stijl. Dus gewoon over je joggingpak en met grove sneakers. Of met je vintage jeans en romantische blouse. Óf de combinatie van deze twee; jeans en sweater dus. Kortom, een item dat je nu direct kunt dragen en waarin je gezien ‘moet’ worden!

Dit vind je wellicht ook leuk:
Menu