Pretty in pastel!

Dé trend op het gebied van voorjaarskleuren dit jaar is pastel! Hele mooie zachte kleurtjes, die onderling ook nog eens heel goed bij elkaar passen. Denk aan een regenboog en je hebt het juiste beeld te pakken. Die regenboog streep  all-over is al een trend op zich. Misschien heb je ze voorbij zien komen op instagram, die hele mooie gebreide truien met lichte strepen opgebouwd uit roze, blue, geel, groen, oranje, etc…..heel zoet en heel lief. Het allerleukst om te combineren met een contrast, zoals een echte stoere jeans.

Styling

Maar hoe ga nu verder om met deze nieuwe trend? De joggingpakken die we momenteel volop dragen in de klassieke basiskleuren zwart, navy, grijs, camel en ecru worden straks vervangen door mintgroen, zacht geel, lichtroze, baby blauw en lila. Zie je jezelf hier nog niet zo snel mee lopen? Denk dan aan nonchalante sneakers eronder en maak zo deze kleurtjes en look wat stoerder. Wil je het kleurvlak wat minder groot hebben in deze zachte tinten, combineer het dan met een donkerblauwe blazer bijvoorbeeld. Dit heeft direct ook een afkledend effect en maakt je comfortabele outfit draagbaarder.

Ton sur ton

Maar de pasteltinten geven je nog zo veel meer mogelijkheden. Het mooiste effect van deze kleuren is wanneer je ze toepast in een ton sur ton combinatie. Ton sur ton betekent dat er donkere en lichte tonen in dezelfde kleur met elkaar gecombineerd worden. Het mixen van kleurtonen heeft een heel stijlvol effect. Je hele outfit dus in 1 kleurgroep, waarvan de nuances dicht bij elkaar liggen. Het geeft de pasteltinten een rijke en volwassen uitstraling. Je kunt dit nog extra versterken door te spelen met materialen;  bijvoorbeeld  de mix van mat katoen met glanzend satijn.

Neon

En wil je het wat uitdagender en subtiel anders? Ga dan voor de combinatie van pastel met bijna neonachtige accenten. Het lieve pastel krijgt dan een wat brutaler effect. Dit kan heel goed met zachtroze en de mix met fel pink. En dit geldt ook voor mint met fluorgroen. Dit kunnen details zijn in een print, maar ook een totaal item zoals een mooi gebreid vest. Accessoires zijn natuurlijk altijd een optie en details in sneakers in deze felle tonen vind ik de perfecte manier.

Prints

Het nadeel van pasteltinten is dat het je wat bleek maakt, vooral als je net zo uit het winterseizoen komt. Kies het dan in warme, zachte materialen en je zult zien dat je het wel kan hebben. En denk aan prints! De lichte pastelkleuren krijgen kracht door de andere tinten die in het dessin zijn verwerkt. Deze prints geven je het echte voorjaarsgevoel en zorgen direct voor dat positieve gevoel, dat we nu allemaal zo goed kunnen gebruiken!

 

Dank voor de foto’s van Lolly’s Laundry en Just In Case.

Dit vind je wellicht ook leuk:
Menu