Liefde voor lila!

Lila, dé kleur van dit voorjaar en deze zomer! De afgelopen 2 seizoenen zat het er al een beetje aan te komen. De trendy merken, vooral in het hoger segment, lieten deze kleur al met enig regelmaat zien in hun collecties. Niet elke trend zet standaard door, maar lila is nu toch wel echt een feit! Het is volledig doorgedrongen bij alle kledingmerken, op welk prijs-of modeniveau dan ook. Zowel bij volwassenen als bij de kids.

Twijfel

En ik moet eerlijk toegeven dat ik even moest wennen. Sterker nog, dat heb ik meer dan 1,5 jaar geleden ook in een blog geschreven. Op de modebeurzen was deze kleur al een beetje zichtbaar toen en ik wist nog niet zo goed wat ik ervan moest denken. Een soort haat-liefde verhouding; het eigenlijk wel heel mooi vinden, na het jaren echt te hebben verafschuwd. Dat voelt als overstappen zeg maar. Dat gaat dan niet ineens.

De kracht van lila

Maar ik ben volledig om! De afgelopen maanden heb ik al met regelmaat wat aangeschaft in deze mooie nieuwe kleur. Voor mezelf en voor mij dochter. Deze hele mooie lichte tint heeft een enorme aantrekkingskracht op mij inmiddels. Ken je dat, dat je ongemerkt steeds kiest voor hetzelfde ineens. Dat heb ik dus nu ook en dat zegt wel wat natuurlijk. Lila is leuk! De kleur staat heel mooi bij bijna iedereen, blond en donker. Het laat je huid wat bruiner lijken en op mooie materialen heeft de kleur een echte luxe uitstraling. Breisels, linnen, stevig katoen en zijde bijvoorbeeld.

Kleur combinaties

Maar let goed op waar je voor kiest. De kleur mag niet té paars zijn! Het is echt een hele zachte pasteltint die zelfs een vleugje zachtroze in zicht heeft. Dat maakt het zo mooi. Een hele lieve kleur dus. De combinatie met zachte materialen versterkt dat nog eens, net zoals accenten als broderie en lurex (goud en zilver). De kleine trendy bloemetjes passen ook bij dit beeld. Romantisch dus. En dan vind ik het leuk om het juist wel stoer af te stijlen. Dus met een vintage denim en mannelijke kleuren als legergroen en camel.  Wil je het echt heel kleurig mixen, dan is geel de perfecte ondersteuning bij lila.

Accessoires

Naast kleding, zie je de kleur ook veel terug in accessoires en schoenen. Gebruik het dan als  een onverwachts kleuraccent! Eén item in deze kleur in je outfit is genoeg. Dus maak er geen “perfecte” setjes van. Voor de duidelijkheid; de lila blouse heeft geen schoenen in die kleur nodig. (Maar als je sneaker en klein accentje lila heeft op de hak bijvoorbeeld, dan is het wel weer heel subtiel.) Ander voorbeeld; bij je army groene jurk, combineer je een lila tasje. Maar ditzelfde tasje hoef je niet per se bij de bloementjes print waar lila in zit, te dragen. Begrijp je het nog? Houd het lila dus stijlvol hip en vooral niet tuttig!

Dit vind je wellicht ook leuk:
Menu