L’automne á Paris!

Vorige week ben ik een paar daagjes in Parijs geweest! Dé stad van de mode, maar daarnaast natuurlijk van nog veel meer. En wat was het daar mooi tijdens deze zonnige herfstdagen. Misschien wel extra, doordat reizen sinds de Corona helemaal niet meer zo vanzelfsprekend is. Het is nu meer genieten wel, in ieder geval zo ervaar ik dat dan.

C’est couleur!

Naast de nodige highlights (lees cultuur) en het slenteren door de leuke wijken van Parijs, was er gelukkig ook nog wat tijd voor een paar goede boutiques en winkels. Even lekker window shoppen, presentaties bekijken, nieuwe merken ontdekken, mooie collecties bewonderen en trends spotten. Ja, daar word ik toch wel heel gelukkig van! En wat bij mij de meeste aandacht trok,  was de hoeveelheid aan kleur. Opvallend wel, vooral omdat de echte Franse look vrij ingetogen, authentiek en basic is.

Gebreide items

Knitwear is mode! En bij dé conceptstore van Parijs, Merci, is dit ook echt een thema. Al bij de entree op de binnenplaats is de bekende rode fiat 500 (de kenners weten meteen wat ik bedoel) bekleed met een hoes, bedrukt met brei patroon. Bij binnenkomst loop je direct tegen een soort kunstproject aan met dikke wol. Links een muur helemaal vol gehangen met spiegels met een gebreid randje. En dan middenin hele leuke rekjes met fantastische gebreide items in sprekende kleuren en met lurex accent.

Vintage oorbellen

Het is heel druk en vol in de winkel en iedereen lijkt graag iets te willen scoren. Ik natuurlijk ook en mijn oog valt op een oude houten vitrine vol met gekleurde snoepjes. Prachtige oorbellen met een beetje vintage gevoel. Allemaal even mooi en dat maakt de keuze best lastig. Mijn dochter heeft daar veel minder moeite mee wanneer ze mag kiezen uit de wand vol linnen Merci tasjes; het moet knalroze worden!

Laissez-faire

Op de terug weg naar de metro vallen mij op straat vooral de gekleurde beanies op, gedragen (ook) door veel heren. Wellicht het “Lupin” effect. Grappig wat zo’n serie doet op Netflix, waarin Parijs een hele mooie hoofdrol speelt. Nog niet gezien? Zeker doen! En verder het straatbeeld? Bij de dames veel oversized wollen mantels en trenchcoats, de klassieke loafers en wijde jeans. Heel modieus en stijlvol met het echte Parijse nonchalante “laissez-faire” gevoel. Alsof er weinig tijd aan de outfit is besteed, maar het klopt ondertussen wel helemaal!

Dit vind je wellicht ook leuk:
Menu