Homewear!

In deze fashion blog wil ik het hebben over een geheel nieuwe modetrend die het afgelopen jaar is ontstaan. Ontstaan tijdens de maanden van de Corona. Een periode waarin we allemaal veel thuis zijn gaan werken en ook meer in en rondom het huis hebben doorgebracht. Heel geleidelijk aan zijn we ons toch anders gaan kleden!

COCOONING

Tijdens de zomermaanden waren de leuke jurkjes en outfits nog wel aanwezig. Toen konden we nog een beetje “flaneren” buiten. Maar de laatste maanden lijkt het toch meer op een soort cocoonen met de daarbij passende kleding. Is dat erg? Nee, eigenlijk niet vind ik. Misschien had je dit niet verwacht van iemand die de hele dag met mode bezig is. Maar ik begrijp heus wel dat je niet elke dag tip top achter je laptop gaat zitten. Je weet van jezelf wel wanneer je het beste presteert en waarbij je je goed voelt… Voor de één is dat met geföhnde haren, make-­up en een jurkje en voor de ander is dat een stuk comfortabeler. En daar komen we dus aan bij die nieuwe trend; het huispak.

SPELREGELS

Het huispak, of chillpak, is eigenlijk niets anders dan een joggingachtige broek met bijpassende sweater. Het klinkt nu wel heel gemakkelijk, maar toch heeft deze trend nog wel wat regels. Je kunt dit natuurlijk niet doen met die vergeten sweat pants die nog onder in je kast ligt en daarop die veel gedragen trui. Nee, dat is het nou net niet! Het gaat om een compleet nieuw en totaal pak in dezelfde kwaliteit en kleur. Het heeft dus wel een frisse uitstraling! En ondanks dat het dus een nonchalante look heeft, moet het wel goed worden afgestyled. Wellicht is dat toch stiekem de reden waarom ik deze “easy wear” wel kan waarderen. Je kunt er namelijk veel meer mee dan je in eerste instantie zou denken.

SNEAKERS EN HAKKEN

Het begint al met leuke sneakers erbij. Draag jij in de winter ook zonder probleem blote voeten in je gympen (een inleg zool van Uggs helpt hierbij enorm!), dan kun je gewoon voor de lage variant gaan. Wil je het wat meer cosy hebben, dan kan dat heel goed met leuke (glitter)sokjes in hoog doorlopende modellen. De trouwe lezer van mijn blog weet ondertussen ook al heel goed, dat die sneaker niet perfect van kleur hoeft te zijn, afwijkend maakt het juist wat spannender!

STYLING

Kies je voor het chillpak in een gebreide kwaliteit (heel gaaf!), dan kan naast de sneaker ook een heel kort laarsje met hak super leuk zijn. Je draagt het comfortabele pak dan juist weer wat gekleder. En voor beide kwaliteiten geldt, sweat en brei, moet je onverwachts de deur uit, draag dan een mooie klassieke blazer eroverheen. Je zult zien dat die vrijetijdslook ineens heel draagbaar wordt voor andere momenten op deze manier!

VARIANTEN

Het huispak wordt ondertussen in vele varianten aangeboden; het kan heel basic zijn, maar ook kleine details als pofmouwtjes of extra naden zijn erg mooi. Net zoals de verschillende kwaliteiten, van eenvoudig katoenen sweat tot aan gebreide cashmere. De pakken worden dus op alle prijsniveau’s aangeboden en bijna ieder kledingmerk plus bekende winkelketen heeft dit artikel nu wel in de collectie. Je kunt er dus eigenlijk niet meer omheen. En gaat het huispak weer verdwijnen zodra het einde van Corona inzicht is? Ik denk het niet. Volgens mij wordt het de nieuwe basic in je kast, die je af en toe draagt gewoon als jij er zin in hebt. Net zoals je favoriete jeans, een musthave voor een goede garderobe!

Dit vind je wellicht ook leuk:
Menu