Dress up & dress down

DRESS UP & DRESS DOWN

Het weer heeft het ons de laatste dagen al een beetje laten zien…er staat een nieuw (mode)seizoen voor de deur! Een hele fijne verandering met zachtere temperaturen, natuur die begint te bloeien, langer licht en meer zon. Dit moet ons allemaal goed doen. En voor wie van mode houdt, betekent dit nog veel meer…de nieuwe trends van voorjaar en zomer 2021! Trends die tijdens het Corona jaar zijn ontstaan, ontwikkelt en ontworpen. En dat heeft best wel wat invloed gehad! Wat heeft Corona voor de voorjaarstrends betekend? Dress up en dress down…

Eenvoud

Je ziet twee hele duidelijke stromingen in het nieuwe modebeeld. Stromingen die tegenover elkaar staan eigenlijk. Met aan de ene kant pure eenvoud met een duidelijk en rustig beeld. Veiligheid. Ontstaan door onzekere tijden, waardoor er behoefte is aan overzicht zonder te veel afleidingen. Denk aan basic zwart-wit of aan ongewassen denim. Witte overhemden gemixed met cleane stoffen. Kleuren als zand, camel en olijf.  Mooie basics met een goede uitstraling!

DRESS-UP-&-DRESS-DOWN-eenvoud
DRESS-UP-&-DRESS-DOWN-uitbundig

Uitbundig

En de andere kant laat juist veel kleur, rijke stoffen (met bijvoorbeeld lurex en borduursels), glanzende materialen, mooie prints en zelfs wat glitter zien. Opvallende items…broeken met extra wijde pijpen, grote pofmouwen, maxi jurken en roesels.  “Dressed up” dus…klaar voor betere tijden! Jezelf en je outfit goed laten zien. En natuurlijk is dit ook beetje het effect van maanden “dressed down”  te zijn geweest in onze favoriete easy suits. Hoe leuk ze ook zijn (en we niet meer zonder kunnen in onze gardrobe!) nu óók weer tijd voor wat anders!

Creativiteit

De Coronamaatregelen dwingen ons creatief te zijn en soms op een andere manier onze doelen te bereiken. Er worden alternatieven ingezet en naar andere oplossingen gezocht. Hieruit ontstaan soms onverwachts hele mooi en goede dingen. Creativiteit die het echte ambacht weer laat zien. Bij fashion zie je dit vooral bij de hang naar handwerk dit voorjaar. Veel geborduurde stoffen, haakwerk, patchwork en bewerkte stoffen (denk hierbij bijvoorbeeld ook aan “tie die”). En daarnaast wordt er meer gewerkt met “oude” voorraad, die helaas meer aanwezig is dan vorige seizoenen. Items uit het magazijn van de modemerken worden hergebruikt (opgepimpt) en verwerkt in de huidige voorjaarscollecties.

DRESS-UP-&-DRESS-DOWN-creativiteit
Blog-fashion-Dress up & dress down samenwerking

Samenwerking

“Samen moeten we het doen”. En een samenwerking kan voor hele leuke vernieuwing zorgen. Dit hebben het hippe Deense merk Ganni en het authentieke Levi’s ook gedacht en heel origineel aangepakt; samen ontwerpen en samen dragen. Zij brengen dit voorjaar 3 modellen denim uit, waarin hun stijlen zijn gekoppeld; een button down overhemd, een shirt dress en verschillende varianten op de bekende 501. En deze stijlen kun je niet kopen, maar die moet je huren! Voor maximaal 3 weken mag je zo’n te gek item dragen en dan gaat het daarna door naar de volgende klant. Hierdoor word je toch helemaal geïnspireerd! Lekker shoppen dus als het kan…het maakt jezelf blij én de modebranche!

Dit vind je wellicht ook leuk:
Menu