Denim…always a good idea!

Denim… nooit weg uit het modebeeld geweest. Een soort basis die er altijd is. Als je even een dag niet weet wat te dragen, is het ok om op terug te vallen. Zo fijn! Je kunt er lekker veel mee variëren en je outfit een totaal andere look mee geven. Een goede jeans en het spijkerjasje zijn de meest voorkomende items wel denk ik bij iedereen in de garderobe. Zelf heb ik een enorme zwak voor jurkjes in deze kwaliteit. Als ik mijn kast kijk, hangen er verschillende varianten. Wel met één overeenkomst…de lengte, kort. Ik heb meerdere lange denim jurken geprobeerd, maar dat heeft niet het gewenste effect bij mij in deze stof.

Trend

Dit seizoen is denim echt een trend op zich! Het is dus naast die vertrouwde basis, ook gewoon echt mode! En dat zie je in alles terug. De samenwerking van jeans label Levi’s met het trendy Deense modemerk Ganni gaat hier heel handig op in, met echte collector items. De blauwe stof wordt dit voorjaar in alle soorten kledingstukken toegepast, verwerkt of hergebruikt. Naast de grote hoeveelheid verschillende spijkerbroeken (kom ik zo op terug) zijn er bijvoorbeeld blouses, jurken, jumpsuits, rokken, tassen, jassen en schoenen te vinden. Hoewel we eigenlijk gewend zijn de afgelopen jaren maar 1 denim item in je outfit toe te passen, is het nu juist weer goed om je totale outfit in deze stoere stof te dragen. Dus op de jeans rok, mix je je jeans blouse bijvoorbeeld. Die items hoeven dan niet een uniform karakter te hebben…. ook hier geldt mix and match. Dus gewoon alle kleuren denim bij elkaar. Een soort patchwork!

Handmade

En dat brengt mij dan ook gelijk bij de volgende trend op jeans gebied. Handwerk en dus ook patchwork zijn helemaal hip deze zomer. Vakmanschap. Iets wat altijd wel in deze “blauwe” wereld past. Het handmade gevoel creëert een soort exclusiviteit. Elk item is anders. Een lange jeansrok samengesteld uit verschillende stukken denim is zo’n key-piece. Maar ook het  tie-die effect, dat op katoen toegepast kan worden en aan denim doet denken (zie foto). Meer modetrends worden verwerkt bij jeans. Broderie heeft een heel leuk effect op spijkerstof, maakt het zomers en heel vrouwelijk. Kleine pofmouwtjes bij het all -time favourite jeans jack. Ruches op de denimblouse en grote trendy kragen…zo kan ik maar doorgaan.

Perfect jeans

De zoektocht naar de perfecte jeans is voor iedereen altijd een hele opgave. Je bent vaak zo gewend aan je favoriete broek, dat elk nieuw te passen model natuurlijk lang niet zo lekker zit. Maar dat is ook de truc van jeans; het gaat pas goed zitten als je het veel draagt. Je moet er dus even doorheen zeg maar. Het scheelt wel enorm of je kiest voor een stretchkwaliteit of niet. Stretch zit heel comfortabel, maar het modebeeld laat nu juist wel veel non-stretch zien. Echt de authentieke zware denim stoffen en dat is best even wennen weer. Omdat de modellen ook wat hoger zijn, doet dat aan jaren geleden denken. Het hoge model wordt ook wel de “mom-jeans” genoemd. Daarnaast zie je dat flared jeans nog steeds blijven, maar dat de héle wijde pijp er nu ook langzaam doorkomt. Lengtes van de spijkerbroek kunnen enorm verschillen; extra lang zijn ze met een split aan de zijkant erin bijvoorbeeld, maar ook extra kort.(cropped jeans!)

Persoonlijkheid

Het meest nieuwe model is de “loose-fit paperbag” jeans. Een hoge broek met een striksluiting en plooitjes boven aan, ruim op het bovenbeen. Stoer te dragen met sweater en sneakers, maar ook heel vrouwelijk met hakken en een blazer. De scheuren op de knieën en de gerafelde zomen zijn naast de hele cleane jeans een welkome afwisseling. Vooral als je ze combineert met de romantische broderie- of bloemetjes blouses van nu.  Zo kun je dus elke jeans op verschillende manieren dragen, passend bij wat je wilt uitstralen of wat je gaat doen. Je eigen persoonlijkheid met spijkerstof dus!

Dit vind je wellicht ook leuk:
Menu