De ultieme zomerjurk!

Geen zomer zonder jurk… en dan bedoel ik de maxi jurk! Want ondanks de lange baan stof, geeft deze jurk ons toch het ultieme vakantiegevoel.  Lekker zwierig, dunne stofjes en mooie prints. Of kies je voor broderie, borduur en oversized modellen? Er is zoveel mogelijk. En allemaal even leuk. Wat natuurlijk het fijnst aan de jurk is, is dat je in 1x klaar bent. Geen moeilijke combinaties, maar alleen nog een kwestie van de juiste schoenen en tas erbij en je nieuwe outfit is compleet. En dit gemak hebben we eigenlijk al een paar seizoenen lang. Maar in welk opzicht onderscheiden de jurken van 2021 zich ten opzichte van afgelopen zomers? Ik geef je een kijkje in mijn eigen kledingkast en laat je nieuwe trends zien.

De lange oversized jurk met pofmouw

De oversized dress is een trend die uit Scandinavië is overgekomen. De pofmouw geeft het nog meer het echte Deense gevoel. Het lijkt in eerste instantie een beetje meisjesachtig, een beetje popperig, maar je draagt dit juist heel nonchalant en het liefst een beetje stoer. Je zoekt de contrasten dus op. Dit creëer je vooral door het te combineren met hele stoere sneakers. De jurk komt dan echt gaaf uit, precies zoals het bedoeld is.  (Jurk Co’couture)

Ruit

Ruitjes op allerlei manieren zie je deze zomer veel voorbijkomen. Het bekende Brigit Bardot ruitje bijvoorbeeld, maar ook hele grote ruiten. Ik heb gekozen voor een hele originele variant, waarbij de grijzige ruit langzaam overloopt in het hippe neon geel. Een stoer geheel dat door het zilveren lurex draadje, heel vrouwelijk wordt. Dit draadje glimt extra als je in de zon loopt. Een taillering van elastieke naadjes ver boven de taille geeft de lange jurk vorm. En doordat de ruit in een hele dunne stof is geweven, valt het licht en soepel. Echt een perfecte jurk voor naar het strand met slippertjes. Met minder mooi weer bieden de stoere sneakers en een leren jack een uitkomst. (Jurk Charlie Joe)

Tie die

De jaren ’70 verftechniek van de hippies, die helemaal terug is! In mijn vorige blog kun je daar nog van alles over teruglezen. Een trend die je leuk vindt of juist totaal niet. Ik wel, mits je de goede combi’s ermee maakt en er vooral niet de alternatieve hoek mee opzoekt. Hoe lichter de kleuren, hoe kleiner het contrast. Maar met deze blauwe variant heb je wel een heel mooi effect naar mijn mening. Een jurk die zowel met slippertjes als met goede sneakers kan. En een touch of gold geeft net even dat onverwachtse extra! (Jurk: Sissel Edelbo)

Structuur stoffen

Een katoenen stof met relief. Het lijkt wel een gebobbelde stof, die nog gestreken moet worden. Vooral in uni kleuren komt deze het mooist uit. Het merk Sea me Happy is hier vorig jaar mee begonnen. Fijn met warm weer om te dragen ondanks dat de stof best een stevige dikte heeft, omdat het vocht opneemt. In zwierige modellen, valt die stof lekker losjes om je heen. De nieuwste trend op gebied van slippers past hier perfect bij; sandalen met stukjes stof en dan het liefst gemaakt van bandana’s. (Jurk: Sea me Happy)

Borduur

Borduur met zware dikke garens is een trend vanuit Griekenland. Daar kunnen ze deze stoffen heel mooi maken en die doen dan ook een beetje aan hun “klederdracht’ denken. Je kent ze wel de beelden met oudere vrouwtjes in hun traditionele kledij. Het is zeker geen goedkope techniek als je echt die originele borduurstoffen hebt. Ondertussen wordt het al veel nagemaakt in goedkopere versies. Vaak lang niet zo mooi. Maar ik liep toch wel tegen een hele mooie variant aan in ecru met zwart.  Gestyled met (ja, ook hier weer) gouden accessoires maakt het voor mij helemaal af. Een combinatie die mij altijd trekt, zowel in mode als interieur; zwart, ecru met goud. (Jurk: Zara)

Een paar van deze jurken heb ik al volop gedragen natuurlijk, maar ik houd ook nog iets apart, speciaal voor de zomervakantie. Omdat die jurken langs de zee, met hele hoge temperaturen en een gebruinde huid tóch net iets meer op hun plek zijn. Ik vind het leuk om dan ook even weer iets anders te dragen. Dat geeft mij het ultieme zomergevoel. En voor iedereen die al de vakantie aan het voorbereiden is…Happy Holidays!

Dit vind je wellicht ook leuk:
Menu